Paul Olteanu - Cum ne putem schimba într-un mod sănătos?
Lateral Talks (https://www.lateraltalks.com) susține procesul de învățare continuă cu un nou eveniment având ca temă Schimbarea. Intr-un dialog spumos pe tema schimbării, Cristina Ilinca, Director Proiecte Strategice | Lateral Talks și Paul Olteanu, Master Trainer and Executive Coach.
Un episod în care Paul ne răspunde la întrebări și ne ghidează pașii în a accepta și îmbrățișa schimbările plănuite dar și cele neașteptate din viețile noastre.
În 2019 Paul a câștigat Gold Award Trainer și Silver Award Coach la Gala L&D Awards și în același an a lansat podcastul Mind Architect, cel mai ascultat din Romania în Spotify și iTunes. În 2021, Paul a câștigat premiul „Absolute Online Personality of the Year” la Webstock Awards iar din 2013 este trainer și coach certificat în Process Communication Model ®.
Read More
Iancu Guda - Planificare financiară pentru atingerea obiectivelor personale
Lateral Talks (https://www.lateraltalks.com) susține procesul de învățare continuă cu un nou eveniment având ca temă Educația Financiară. Invitatul special al conversației este domnul Iancu Guda.
Un episod în care dl. Guda ne învață cum se face o planificare financiară personală sau în cadrul unei familii pentru a fi siguri că ne atingem obiectivele, indiferent de volatilitatea pieței, care sunt cele mai sigure strategii de economisire și investiții și de ce nu, să demontăm unele mituri și obiceiuri cu care am crescut fiecare și care nu ne ajută într-o planificare financiară corectă.
Read More
Stephen Brooks - Lessons on permaculture, biodiversity, sustainability and intentional communities
Stephen Brooks has over 20 years of experience working on the creation of thriving ecological communities, beginning in 1995 with The Punta Mona Center for Regenerative Design and Botanical Studies, which has become a world leader in tropical permaculture and an extensive botanical collection of useful plants. Tens of thousands of students have visited and have been inspired by this rotating community of change makers.
Read More
Tibi Ușeriu - de la pași la ultramaratoane
Pentru cine încă nu știe, Ușeriu este o lecție vie de transformare a unei vieți aflate pe o pantă descendentă într-un exemplu de tărie și curaj, combinate cu un caracter exemplar, modest, inspirațional. Poate cel mai bun mod de a-l cunoaște ar fi prin a-i citi cartea autobiografică, "27 pași"**, care vorbește despre experiența închisorii și despre revenirea la o viață în care a devenit un model pentru cei din jur, pentru tot mai mulți oameni. Dacă doriți așadar să-l cunoașteți direct pe omul care și-a recucerit pas cu pas viața, dupa ce a petrecut o parte a tinereții într-o închisoare germană, revenind în țară ajutându-și fratele, pe Alin-Uhlmann Useriu (Tășuleasa Social) ieșind la lumină, și cucerind apoi de 3x cea mai grea cursă de alergare de anduranță din lume, la Cercul Polar, acum aveți ocazia.
*- 6633 - numele cursei vine de la latitudinea Cercului Arctic, 66 grade, 33 minute.
**- 27 pași - lungimea curții închisorii de maximă securitate din Germania.
Read More
Elena Pagu - Secretul pașilor mici: Despre sănătate, mișcare și tinerețe la 93 de ani.
"Secretul pașilor mici". Sub titlul aparent simplu, preluat dintr-un interviu de Andreea Giuclea, DoR (îl găsiți aici ), se ascunde o filozofie de viață: există și merită exersată bucuria lucrurilor mărunte, există șansa vieții de calitate și plină de mișcare, chiar și la o venerabilă vârstă, iar bătrânețea e doar o stare mentală, o opțiune care poate să se estompeze atunci când tu alegi să rămâi tânăr.
Elena Pagu a început să alerge la 57 ani, și a câștigat prima medalie la 65 ani.
Read More
Tică Darie - Despre puterea comunităților și importanța protejării naturii
Tică este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori sociali din România, fondator al Made in Roșia Montană. Este din Suceava, dar locuiește în Roșia Montană, satul din Apuseni care a dat semnalul rezistenței naționale contemporane. A pedalat din Copenhaga până la Roșia Montană în 2012. A alergat maratoane, ultramaratoane, iar la 20 de ani a reușit performanța să străbată 101 km într-o singura zi. Apoi a traversat din nou Europa, de data aceasta pe o bicicletă tandem din Copenhaga la Roșia Montană, împreună cu Louisa Hoppe.
Read More
Gáspár György: Cum să grădinărim sănătos relațiile din viața noastră
Psiholog, scriitor, om de lume, Gáspár profesează în domeniul sănătății relaționale de peste zece ani. Este psiholog clinician, psihoterapeut relațional, co-fondator al paginadepsihologie.ro și președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, având specializare în hipnoză clinică, psihoterapie de familie și psihoterapie integrativă.
Gáspár a adus în discuțiile publice concepte precum: Copilul invizibil, Revoluția iubirii, #Mindfulnessurban, concepte care au dat și titlurile cărților sale.
Read More
Alina Ioniță: Despre Schimbări și Transformări
Alina Ioniță (Microsoft, Western Europe Enterprise Finance Manager) are o experiență profesională care se extinde de la mediul bancar la cel antreprenorial și corporate, navigând diverse perspective financiare (creditor, investitor, piața de capital, imm, arie de business) și piețe diferite atât ca regiune geografică (CEE și WE) precum și model de business. Pe traseul ei a avut șansa să fie însoțită și îndrumata de către colegi, mentori și echipe din culturi și medii extrem de variate, ceea ce i-a facilitat ajustarea și modelarea perspectivei.
Read More
Florin Stoican: Puterea comunităților și importanța protejării naturii pentru viitor.
In dialog Ashoka x Lateral Talks cu Florin Stoican, fondator al Parcului National Buila-Vânturarița și al Parcului Natural Văcărești, ambele la inițiativă cetățenească, un efort în premieră în România. Mai mult, cu ajutorul comunității formate de el la Buila a creat un impact economic local de 30 milioane euro, protejând în același timp valorile culturale și naturale. Numărul de turiști din Buila a crescut în câțiva ani de la câteva sute la peste 25.000 pe an.
Read More
Dorica Dan: Cum să revoluționezi domeniul bolilor rare în Romania
Dorica Dan revoluționează domeniul bolilor rare, creând o formă de suport integrată pentru pacienții cu astfel de afecțiuni, îmbinând serviciile medicale cu cele sociale. Mai mult, a perfecționat rolul de manager de caz al asistenților sociali, rol ce are drept scop identificarea posibililor pacienți și orientarea acestora către serviciile și specialiștii de care au nevoie. Din aproximativ 1 milion de cetățeni români care pot suferi de boli rare, mai puțin de 1% sunt diagnosticați.
Read More
Mihai Toader Pasti: Despre schimbare și sustenabilitate
Mihai Toader-Pasti - Despre schimbare si sustenabilitate, in dialog cu Catalina Albeanu, digital editor DoR. Mihai este coordonator al echipei Casa Solara Decathlon la trei editii (Madrid 2012-Prispa House, Versailles 2014-EFdeN House, si Dubai 2018- EFdeN Signature House), iar obiectivul lui major pe termen lung, este crearea de locuințe sustenabile la un preț accesibil.
Read More
Vlad Voiculescu: Magic is something you make
În 2014, Vlad a organizat împreună cu Melania Medeleanu o tabără pentru copiii bolnavi de cancer. MagiCAMP s-a transformat într-un ONG care ajută copiii și familiile lor. În guvernul tehnocrat din 2016, Vlad a fost director de cabinet al ministrului Finanțelor și apoi ministru al Sănătății, poziție din care a spus adesea că sistemul este mai degrabă corupt, decât subfinanțat. Anul acesta a intrat în politică și a fondat, alături de Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună. Crede că o comunitate sănătoasă are nevoie de oameni implicați, „care nu-și văd doar de propria familie, carieră, casă sau mașină”. Va candida în 2020 la primăria Capitalei.
Read More
Ștefania Druga: The Power of Play: Kids and AI, Personal Robots and Non-conventional Education
Innately curious and passionate about creating and testing new learning models, instructional designer by training, evolved into a learning architect and is currently a graduate student in the Personal Robots group. She is also a former Googler and graduated from an international Erasmus Mundus master of Media Engineering for Education (France, Spain, Portugal). In the summer of 2012 she was also the Education Teaching Fellow at Singularity University where she advised and coached 80 students from 36 countries.
Read More
Marius Șoflete: Despre lemn, case pasive si inginerie creativă - Partea II
Marius Șoflete este membru fondator al biroului de proiectare Inginerie Creativă.
Este proiectant atestat de Case Pasive din anul 2014, fiind specializat în construcții din lemn, proiectare și execuție de case pasive. În ultimii ani a realizat primele case pasive certificate de PassivHaus Institut Darmstadt în România, dar și o serie de proiecte experimentale, de la diverse structuri experimentale din lemn, la case cu baloți de paie și case independente energetic.
Read More
Marius Șoflete: Despre lemn, case pasive si inginerie creativă - Partea I
Marius Șoflete este membru fondator al biroului de proiectare Inginerie Creativă.
Este proiectant atestat de Case Pasive din anul 2014, fiind specializat în construcții din lemn, proiectare și execuție de case pasive. În ultimii ani a realizat primele case pasive certificate de PassivHaus Institut Darmstadt în România, dar și o serie de proiecte experimentale, de la diverse structuri experimentale din lemn, la case cu baloți de paie și case independente energetic.
Read More
Anca Bârsan-Cayro - Helping improve child - parent dynamics through principles of changing behavior
Helping improve child - parent dynamics through principles of changing behavior:
- Giving children a voice
- Teaching parents how to better assist the progress of their children as they develop
Read More
Andrei Roșu: De ce alerg?
Despre Andrei Roșu
• Un om simplu, obisnuit cu ambitie neobisnuită
• Primul român care a trecut Canalul Mânecii înot
• Rewind: Omul care a învățat să înoate și după 3 ani a traversat Canalul;
• Omul care vede succesul ca fiind un echilibru. Sport – Familie – Carieră;
Read More
Elie Gardner - How to Become a Better Phone Photographer
Elie Gardner, fotojurnalistă și regizoare nominalizată la Premiul Pulitzer, crede că atunci „când facem și împărtășim cu alții fotografii din viața de zi cu zi, creăm o arhivă istorică enormă a lumii”. Pe 26 octombrie, (ea venind de la Festivalul "The Power of Storytelling"), Elie a susținut o sesiune practică de show&tell despre cum putem spune povești vizuale despre lumea din jur, capturând-o cu telefonul mobil.
Read More